Blog 3 (02-05-18)
De avonddiensten van het diner zijn erg verschillend. Sommige medewerkers beginnen 14:30 uur en andere om 17:00 uur. Wij de stagiaires beginnen om 14:30 uur vanwege alle voorbereidingen voor de avond. Onze avonddienst is van 14:30-11:00* uur, onze sluittijd hangt af van de drukte en het tempo dat wij werken. Onze F&B manager is Thea die ons echt de leiding geeft en die bepaald echt hoe alles gaat, maar we hebben ook Robin & Curtis als Supervisors die ons begeleiden en helpen wanneer dat nodig is.
Omdat we met 4 stagiaires zijn, zijn de groepen ingedeeld in duo’s en werk je samen met een andere stagiaire. Deze week lopen wij de avonddiensten van het diner van 14:30-11:00* en Jasmijn & Camillo de Ontbijt- en Lunch dienst. Wij wisselen elke week van dienst omdat we afwisseling moeten creëren. Niet alleen met de verschillende diensten maar ook met de werkzaamheden en met je collega’s. We werken allemaal 4 dagen in de week, op dinsdag hebben wij school en de andere 2 dagen zijn wij vrij.
Diner
Onze dagindeling loopt als volgt;
Wij beginnen om 14:30 uur met het afruimen van de tafels van de lunch, daarbij dekken we de tafels opnieuw in voor het diner. Als alle gasten naar hun kamers zijn beginnen we met het afruimen van het lunchbuffet. Als we alle tafels hebben gedekt, stoelen hebben recht gezet, peper & zout op tafel gezet, nieuw bestek erbij gelegd en het lampje op tafel gezet zijn we helemaal klaar met het opdekken van de tafels. Daarna beginnen we met het vouwen van de nieuwe servetten. Ondertussen hebben we van 16:30-17:00 pauze en mogen wij thuis eten of in de kantine. Om 17:00u moeten we weer terug zijn om het diner op te bouwen, de bar gereed te maken en alles nog een keer te controleren.
Om 18:00u openen wij het restaurant waar wij gasten van harte verwelkomen bij de ontvangstbalie, we vragen hun kamernummer en strepen we het af, vervolgends wensen wij ze eetsmakelijk! Tijdens dat de gasten binnen komen lopen we een rondje om lekker een glas ijswater te brengen, we zeggen goedenavond en vragen of ze iets willen te drinken. De meesten mensen kiezen voor wijn of een bier maar we schenken ook frisdranken. Zo gaat de hele avond eigenlijk en tussendoor halen wij borden uit en lopen wij een rondje langs het buffet om te checken of er van alles nog voldoende is, zo niet geven wij dat door aan de keuken en anders pakken wij zelf de middelen.
In de loop van de avond beginnen wij alvast met het vouwen van de servetten voor het ontbijt/ lunchbuffet voor de volgende dag. Om 22:00u sluit het buffet en beginnen wij met het afruimen van het buffet en het klaarzetten van de benodigdheden van de ochtend en daarnaast maken bij ook het buffet schoon. Ook wordt de bar gereed gemaakt en de dranken bijgevuld.
Groetjes Rianne en Yarmo.
Reactie plaatsen
Reacties
Hey hoi
Ziet er goed uit allemaal op de foto..
Jullie doen goed je best..
Ga zo door en je komt er wel..
Leer en geniet
Xxxxx