“Blog”2
Ontbijt- en lunch dienst.
Deze beginnen meestal om 07.00 of 08.00 uur.
De eerste verantwoordelijken starten om 06.00 uur om het ontbijtbuffet klaar te zetten.
Dit is meestal een supervisor in dit geval is dat Curtis of Thea.
Wij zijn in twee verschillende groepjes ingedeeld.
Jasmijn en ik (Camilo) zitten deze week in de ochtend groep. Rianne en Yarmo in de 14.30 uur dienst de avondploeg dus. Elke week wisselen wij van dienst en ook kunnen wij aangeven op welke dag we vrij willen hebben. De eerste week was onze schooldag op de donderdag. Vanaf de tweede week is dat de dinsdag geworden.
We begonnen de dag als volgt.
Om 7 uur moesten we beginnen met het verwelkomen van de gasten en hun kamer nummer noteren op de Breakfast list. Tevens moeten wij de gasten vragen op welke tijdstip zij denken te gaan eten
’s avonds, om 18.00 of om 20.00 uur. Als het heel erg druk is dan zijn er twee mogelijkheden
‘s avonds anders kunnen niet alle gasten dineren.
De rest van de ochtend tot ca. 10.00 uur gaan wij de tafels afruimen, schoonmaken en weer opnieuw opdekken voor de volgende gasten. Het afruimen van de tafels daarvoor kunnen wij hier meer de onderhandse-en bovenhandse draagmethode uitvoeren, oefenen en bij spijkeren aangezien wij dat hier op de officiële manier moeten doen van de heer Neppelenbroek. In Tiel gebruiken wij overal een plateau voor. Ook hebben wij dat hier de overige medewerkers al voor gedaan en samen met hen ermee geoefend. (dit gaat nog niet helemaal goed, maar oefening baart kunst).
In de ochtend zijn onze taken dus voornamelijk het uithalen van borden, het indekken weer van de tafels, het informeren van gasten en het water, jus d’Orange en andere dranken bijvullen. Ook moeten wij ervoor zorgen dat het buffet, borden en alle overige producten zijn aangevuld samen met een van de ontbijtkoks.
Als de gasten weg gaan wensen wij ze een fijne dag toe.
Om ongeveer 10.30 uur is meestal het ontbijt afgelopen en beginnen wij met het klaar zetten van de lunch. Hierbij moeten wij andere dranken op het buffet neer zetten. Zorgen dat alle tafels netjes opgedekt zijn. Het strand aanharken waar ook een deel van het restaurant is. Het buffet schoon maken en al het ijs vernieuwen.
En de tegels (dit gebruiken zij om de namen van de gerechten op te schrijven) opnieuw de namen op te schrijven.
Daarnaast moeten wij alle flessen huiswijn in een schaal met ijs op de bar klaar zetten. Drie verschillende witte wijnen, twee rode wijnen, twee verschillende rosé wijnen en een Prosecco (mousserende wijn). Van deze wijnen hebben wij de kenmerken geleerd om aan de gasten te kunnen vertellen welke verschillen er zijn.
Hierbij moesten we ook gelijk de longdrink en de wijnglazen klaar zetten.
De rest van de bar was de vorige avond aan gevuld dus dit was redelijk makkelijk.
Om half 1 begint de lunch als het buffet helemaal klaar staat. Dit hoort ook bij ons werk als gastheer en gastvrouw.
Met de lunch brengen wij de gasten eerst een lekker gekoeld glas ijswater, vervolgens vragen wij aan de gasten wat zij verder willen drinken. De meeste gasten zitten op het ALL inclusief basis waar alles bij inbegrepen zit. Er zijn ook gasten met een premium bandje (andere kleur) die mogen ook de exclusieve drankjes zoals Heineken, duurdere whisky soorten etc. gebruiken. De drankjes brengen wij vervolgens naar de tafel toe en zorgen dat deze weer bijgeschonken wordt. Verder gaan wij weer de tafels debarrasseren (uithalen), schoonmaken en weer opdekken. Zorgen dat de dranken van het buffet worden bijgevuld en alles weer opruimen en schoonmaken. Meestal staat er tijdens de lunch een barman of bar dame die alle drankjes voor ons inschenkt, zodat het serveren vlotter verloopt. Deze zorgt er ook voor dat alle glazen weer schoongemaakt wordt en weer gereed staan voor de volgende shift.
Dit is hoe onze ochtend en lunch er in de eerste week heeft uitgezien.
Met vriendelijke groet,
Jasmijn en Camilo
(volgende “Blog”van Rianne en Yarmo)

Reactie plaatsen
Reacties
Hallo Jasmijn en Camilo, Leuk jullie verslag te lezen .
Jullie hebben een prachtige stageplek,geweldig. Wat doen jullie een mooie ervaring op. Vanuit Nederland volgen wij jullie.Groetjes en tot de volgende keer.
Opa en Oma van Jasmijn.